«Sjokkfotografen» Tyler Shields til Fineart Foto i september

Som sin generasjons Andy Warhol har Tyler Shields produsert bilder som leker med forestillinger om blikket, maktstrukturer, hyperrealisme, ikonoklastiske tendenser og kinematografisk uttrykk, men hans verk i Mouthful-serien er blant hans mest kjente.

Fotografen, filmregissøren og tekstforfatteren Tyler Shields (f. 1982) ble født i Jacksonville, Florida, og er bosatt i Los Angeles.
Han er mest kjent for sine provokative og til tider kontroversielle bilder av Hollywood-kjendiser, som Heather Morris, Mischa Barton, Lindsay Lohan, Emma Roberts, Zachary Quinto, Nina Dobrev og Demi Lovato.

Essensen i Shields bilder er de overdådige, brutale aspektene av moderne kjendiskultur, og han er ofte beskrevet som en “sjokkfotograf”.

Som kunstner beveger han seg gjennom kompleksiteten og lagene i “kjendis” -sfæren, inn i en visjon om portrettet, og dets betydning og kontekst i et ganske skiftende landskap av identiteter som samler seg i det vi kaller det 21. århundre.

Tyler Shields startet sin fotografkarriere ved å gi ut bilder og videoer på MySpace, og forsto tidlig betydningen av delinger og “likes”.
Kort tid etter var arbeidene hans å se i gallerier, der hans særegne miks av uavhengig urban samtidskunst og mainstream sex-appeal var med på å etablere ham som et av fremtidens forbilder for sin generasjon.

– Å utsette deg for verden, deg og ditt arbeid, naken for det globale teateret med milliarder av visninger, klikk, treff, bildesøk osv., er en bemerkelsesverdig uttalelse i seg selv. Å si – dette er meg og hvem jeg er, er mektig.

I tillegg til kunstfotografi har han fotografert reklamekampanjer for merker som blant andre Nike, Adidas, Playboy, Harley Davidson og Gergé Swiss-klokker. I 2014 fullførte han sin første spillefilm, Final Girl, og ga i tillegg ut sin første roman, Smartest Man, og fotoboken The Dirty Side of Glamour.

I 2016 ga han ut fotoboken Provocateur, med over 500 bilder som viser at Tyler Shields er en kunstner som ikke er redd for å tøye grensene når det kommer til moderne kunstfotografi.

Neste https://www.fineart-foto.no/wp-admin/post.php?post=4335&action=elementor

Comments are closed.