Terry O´Neill

Terry O´Neill

TERRY O'NEILL (1938-2019) ble for alvor kjent for sine legendariske portrettfotografier på 1960- og 1970-tallet. Gjennom sin karriere på over 60 år ble hans fotografier kjøpt inn av flere av verdens største gallerier og viktige private samlinger og de er et "must" for den seriøse kunstsamleren.

Brigitte Bardot Spain 1971

David Bowie, Diamond Dogs view 2

Faye Dunaway Beverly Hills Hotel 1977

Mick Jagger 1964

Newman and Marvin 1971

Audrey Hepburn Starts Tropez 1967

Sir Winston Churchill 1962

Steve McQueen at his desk 1969

Frank Sinatra on the boardwalk 1968

David Bowie for Diamond Dog

Terry O´Neill

TERRY O’NEILL (1938-2019) ble for alvor kjent for sine legendariske portrettfotografier på 1960- og 1970-tallet. Gjennom sin karriere på over 60 år ble hans fotografier kjøpt inn av flere av verdens største gallerier og viktige private samlinger og de er et “must” for den seriøse kunstsamleren. De siste årene har også flere av hans ikoniske fotografier blitt solgt for rekordsummer hos de store auksjonshusene.

O’Neill fikk sitt gjennombrudd med sine portretter av The Beatles og The Rolling Stones tidlig på 1960-tallet. I Hollywood ble han tatt godt imot av datidens storheter innen film- og musikkbransjen, og hans autentiske og ukonvensjonelle fotografier av legender som Frank Sinatra, Brigitte Bardot, Judy Garland, Faye Dunaway (som han senere giftet seg med) og David Bowie har blitt stående som ikoner i fotografiets nyere historie.

Kunsten å fange mennesket bak stjerneglansen var et av O’Neills mest åpenbare talenter. Det er nettopp menneskelighet og sårbarhet som skinner igjennom i mange av hans berømte portretter, og som hever dem over samtidens endimensjonale glansbilder av stjernene. Nøkkelen til å lykkes med et portrett av en celebritet var ifølge O’Neill å være sammen over tid, ta mange bilder og selv holde seg i bakgrunnen.

Terry O’Neill mottok flere priser og utmerkelser for sitt kunstneriske virke som fotograf. I 2004 ble han tildelt æresmedlemskap og i 2011 mottok han Centenary medal fra prestisjefulle The Royal Photographic Society. Hans fotografier er innlemmet i The National Portrait Gallerys samling i London. Terry O’Neill var en av de mest ikoniske fotografene siden tidlig 1960-tall og hans