Russel James

Russel James

RUSSELL JAMES (f. 1962) er en australsk mote-, kjendis-, og skjønnhetsfotograf. Gjennom de to siste tiårene har Russell James gitt oss unike perspektiver på noen av de mest prominente menneskene innen mote og underholdning. Han er kanskje best kjent for sitt arbeid for undertøysgiganten Victoria's Secret.

KENDALL IN TREETOPS SANTA BARBARA

Kendall Jenner

Keir Alexa Miami Rooftop pool

Cindy Crawford

Josephine in shower

Caroline Murphy

Marissa Virgin Gorda

Bench

Kendall Jenner

Sara Lying on Steps,

Honeymoon Bay

Adriana Lima

Russell James

RUSSELL JAMES (f. 1962) er en australsk mote-, kjendis-, og skjønnhetsfotograf. Gjennom de to siste tiårene har Russell James gitt oss unike perspektiver på noen av de mest prominente menneskene innen mote og underholdning. Han er kanskje best kjent for sitt arbeid for undertøysgiganten Victoria’s Secret, og har publisert fotografier i en lang rekke magasiner, blant annet Vogue, Sports Illustrated, American Photo, W, Marie Claire og GQ. 

Russell James droppet ut av skolen som 14-åring og tok seg jobb i en fabrikk som produserte søppelkasser. Etter å ha tatt seg diverse strøjobber for å få endene til å møtes, arbeidet han i flere år som politibetjent. Deretter bodde han en periode i både Japan og Sverige før han flyttet permanent til New York i 1989. Det var her, som 29-åring, han ble introdusert for fotografi, som raskt ble en besettelse. Etter seks år i streben etter å skape seg et navn kom endelig gjennombruddet i form av en jobb for W Magazine. Han ble som følge raskt en av de beste motefotografene på feltet, med flere internasjonalt anerkjente magasiner og selskaper på kundelisten. I 2007 ble han tildelt Hasselblad Masters Award.

Hans kunstfotografier har vært stilt ut i New York, Shanghai, Berlin, Melbourne og andre storbyer i USA, Kina og Europa. Han har gitt ut seks bøker internasjonalt, blant annet monografen “Russell James” fra 2008 og samlerutgaven “Angels” fra 2019.

Russell James har i løpet av de senere år blitt en anerkjent kunstfotograf. Dette ble tydelig under åpningen av utstillingen “Nomad. Two Worlds” ved galleriet Urban Zen i New York i 2019, som ble åpnet av skuespilleren Hugh Jackman og moteikonet Donna Karan, med musikkinnslag av will.i.am, musiker og produsent for Black Eyed Peas. Tilstede på åpningen var blant annet Anna Wintour, Alessandra Ambrossio, Iman og en rekke andre prominente personligheter fra kultureliten. Utstillingen fikk stor medieoppmerksomhet og gode kritikker.