Ron Galella

Ron Galella

RON GALELLA (f. 1931) er ansett som den mest berømte og kontroversielle kjendisfotografen i verden. Han har blitt utpekt som "paparazzo extraordinaire" av ukebladet Newsweek, og "the godfather of U.S. paparazzi culture" av magasinene Time og Vanity Fair.

Jack Nicholson

Jackie and Ron

Windblown Jackie

Marlon Brando Ron Galella

Mick Jagger - John Lennon

Mick Jagger Jerry Hall

Robert Redford

Scean Connery

Steve Mcqueen

Madonna and Michel Jackson

Andy Warhol Polaroid

Paul Newman

Naomi Cambelland Grace jones

Robert De Niro

Jackie Kennedy

John Lennon David Bowie

Dustin Hoffman

Smoking Jackie

Mick Jagger Jerry Hall

Andy Warhol with camera

Ron Galella

RON GALELLA (f. 1931) er ansett som den mest berømte og kontroversielle kjendisfotografen i verden. Han har blitt utpekt som “paparazzo extraordinaire” av ukebladet Newsweek, og “the godfather of U.S. paparazzi culture” av magasinene Time og Vanity Fair. Galella har hatt heftige feider og runder i retten med blant andre Jacqueline Kennedy-Onassis og Marlon Brando på grunn av sin nærgående stil. På tross av de mange kontroversene finnes fotografiene hans i viktige museer og gallerier rundt om i hele verden, blant andre Museum of Modern Art i både New York og San Fransisco, Tate Modern i London, og Helmut Newton Foundation Museum of Photography i Berlin. 

Galella startet sin karriere som fotograf i United States Air Force i 1951 og tok senere utdannelse som fotojournalist i Los Angels. Han spesialiserte seg på fritiden ved å fotografere filmstjerner og kjendiser og solgte fotografiene videre til magasiner for å finansiere sine studier. Å fotografere stjerner utenfor rampelyset ble etterhvert hans spesialitet. Det anslås at han har tatt over tre millioner fotografier av offentlige personer gjennom karrieren. Galella satte standarden for dagens paparazzifotografi og fotografiene hans har vært vist i mangfoldige publikasjoner, som Vanity Fair, People, Rolling Stone, Life, Time, Harper’s Bazaar, Vogue, The New Yorker, The New York Times, for å nevne noen.