Markus Klinko

Markus Klinko

MARKUS KLINKO er en prisvinnende internasjonal fotograf og regissør som har fotografert Beyonce, Lady Gaga, David Bowie og en rekke andre internasjonalt anerkjente artister, skuespillere og modeller.

BABYWLK

BOWIE - 2

Bowie -4

Bowie 5

Bowie 6

Bowie eyes

BOWIE_JEDIE

Bowie-7

David Bowie-1

WP9fl_6i_flfl

Markus Klinko

MARKUS KLINKO er en prisvinnende internasjonal fotograf og regissør som har fotografert Beyonce, Lady Gaga, David Bowie og en rekke andre internasjonalt anerkjente artister, skuespillere og modeller. Han er en jevnlig bidragsyter i magasiner som Vogue, GQ, Vanity Fair, Harper’s Bazaar, og Interview magazine, og har gjort reklamekampanjer for blant andre Lancôme, L’Oréal Paris, Nike og Pepsi. 

Klinko ble født i Sveits og var i flere år en anerkjent klassisk harpesolist med internasjonal karriere. Han signerte platekontrakt med EMI Classics, spilte konserter verden rundt og mottok prisen Grand Prix de Disque for sin innspilling av fransk harpemusikk, men etter en håndskade la han opp musikkarrieren og bestemte seg for å bli fotograf.

Mange av Klinkos fotografier av berømte personligheter, tatt i samarbeid med den tidligere toppmodellen Idrani, er samlet i praktboken ICONS som ble gitt ut i 2012. I forbindelse med utgivelsen av boken ble fotografiene stilt ut ved Lincoln Center i New York, og siden har Klinkos fotografier vært representert i gallerier og museer rundt om i hele verden.