Axel Criger

Axel Criger

AXEL CRIEGER (f. 1955) ble født i Munchen i Tyskland. Han har studert visuell kommunikasjon og har jobbet som fotograf, regissør og designer for internasjonale kunder som Levi's, Time Warner, BMW, Heineken og Daimler AG (Ford Motor Company) i New York, Los Angeles, Paris, London og Milano.

The Kennedys 1962

The Decision 2

Bond Sean Connery

Elegant Suspense Cary Grant

Tattoo Johnny Depp

Gotcha Steve McQueen

Marilyn Monroe Girls room

Wrong Floor Son

Rive Gauche Grace Kelly

Il volcano Sophia Loren

The Requiem Hommage De Basquiat

Karl Lagerfeld "Charlemagne"

La Muse Claudia Lagerfeld

St Tropez Brigitte Bardot

Lie to me No 5

East of Eden No 5

Cocaine Nr 5

Studio 54

Axel Criger

AXEL CRIEGER (f. 1955) ble født i Munchen i Tyskland. Han har studert visuell kommunikasjon og har jobbet som fotograf, regissør og designer for internasjonale kunder som Levi’s, Time Warner, BMW, Heineken og Daimler AG (Ford Motor Company) i New York, Los Angeles, Paris, London og Milano. 

Crieger bruker en blanding av flere ulike teknikker som tegning, design og spesialeffekter for å sette sammen sine fotografiske arbeider basert på eksisterende fotografier av historiske personer, filmkarakterer og luksusprodukter. Resultatet er drømmeliknende og mystiske scenarioer som gir en følelse av uvirkelighet og som umiddelbart fanger betrakterens interesse og nysgjerrighet. 

Flere Hollywood-stjerner er ivrige samlere av Criegers luksuriøse arbeider. Han er også representert i en rekke private og offentlige samlinger verden over, som Paradise City i Seoul, The Villa Kennedy i Frankfurt, Miller Collection i Los Angeles, McKinsey & Company i Moskva, Ernst & Young i London og KMP i Singapore. Han har stilt ut i Berlin, New York, Amsterdam, Sao Paulo, Zurich, Moskva, Los Angeles og Miami. Hans kritikerroste arbeider er publisert i flere anerkjente magasiner på verdensbasis, deriblant Andy Warhols Interview Magazine.